lördag 15 mars 2014

Vaniljbullar

Dessa mumsiga bullar är från Leila Lindholms recept, jag har dock förenklat och ändrat receptet något.



Vaniljbullar ca 18 st

½ msk stött kardemumma 
3 dl mjölk 
50 g jäst 
dl strösocker 
½ tsk salt 
150 g rumstempererat smör 
1 ägg, ekologiskt 
12 dl vetemjöl special

Marsankräm


1. Blanda kardemumma med mjölken och värm tills den är fingerljummen, 37 grader. 

2. Smula ner jästen i en bunke och lös den med mjölken, strösocker, salt, smör och ägg. 

3. Tillsätt lite vetemjöl i taget och arbeta samman till en smidig deg.

4. Jäs degen i bunke under bakduk till dubbel storlek i 45-60 minuter. 

5. Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord och dela degen i 18 bitar, forma dem till runda bullar och lägg dem med skarven nedåt på en plåt med bakplåtspapper. Platta till dem lite och jäs under en bakduk till dubbel storlek i 45-60 minuter.

6. Sätt ugnen på 200 grader (varmluft).


7. Blanda marsankrämen enligt instruktion på förpackningen och låt stå i kylen. Fyll vaniljkrämen i en spritspåse, stick en small tyll/sprits i varje bulle och fyll dem med lite vaniljkräm.


8. Grädda bullarna gyllene i mitten av ugnen i 7-8 minuter och låt dem svalna något. Pensla bullarna med smält smör och rulla dem i strösocker, utan att det hamnar strösocker på vaniljkrämen i mitten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar