söndag 16 mars 2014

Ljusa frukostfrallor

Dessa frallor är enkla och går snabbt att göra och är toppen att ta fram ur frysen och värma på så har man färska frallor!


2 dl mjölk
2 dl vatten
50 g jäst
2 ägg
100 g rumsvarmt smör
2 tsk salt
1 msk socker
14 dl vetemjöl eller vetemjöl special

1. Värm mjölk och vatten fingervarmt, smula ner jästen och låt jästen lösa sig.

 
2. Tärna det rumsvarma smöret och blanda ner, tillsätt ägg, salt och socker samt till sist mjölet. 

3. Arbeta degen blank och smidig, låt den därefter jäsa ca 30 min. 

4. Ta upp degen och dela i 30 delar, forma till bullar, knutar eller önskad form. 

5. Lägg på bakplåtspapper och låt jäsa 45 min eller till cirka dubbel storlek. 

6. Pensla bröden med uppvispat ägg och strö över vallmofrön eller lätt krossade havregryn.

7. Grädda bröden i 225 g i ca 8-10 min


Om du inte ska använda alla bröden direkt rekommenderas att frysa dem direkt när de svalnat för att sedan ta fram och värma dem i ugnen på 75 g när de ska ätas.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar