tisdag 11 mars 2014

Äppelpaj med vit chokladcrumble

Detta är en klassisk smulpaj men med en liten twist, vit choklad samt vaniljsocker istället för kanel. Pajen kan med fördel göras med något syrligare äpplen då vaniljsockret och chokladen gör pajen sötare.

Äppelpaj med vit chokladcrumble

Ca 3 äpplen
1 1/2 tsk vaniljsocker
100 g smör
2 msk socker
1 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 dl havregryn
50 g vit choklad

1. Ta fram smöret.

2. Skala, kärna ur och skär äpplena i klyftor och lägg i en smörad form (ca 20 cm i diameter).

3. Strö vaniljsocker över äpplena.

4. Tärna rumsvarmt smör i mindre bitar.

4. Blanda ner socker, vetemjöl och havregryn. Finfördela med fingrarna till en smuldeg.

5. Grovhackad vitchoklad och blanda i smuldegen.

6. Täck äpplena med smuldegen.

7. Grädda mitt i ugnen på 200 g i ca 25 min.

8. Servera ljummen med vaniljsås eller glass.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar