måndag 31 mars 2014

Hälsosamma chokladrullar (gluten-och laktosfria)



Som klassiska chokladbollar med bountysmak, men väldigt mycket mer hälsosamma och allergi/intolerant vänliga då de är gluten och laktosfria. Använder man en fin mörk choklad (85 %) är de även lämpliga för diabetiker då övrigt sötningsmedel kommer naturligt från dadlarna (även om man ska äta måttligt av sockerrika frukter).

Tycker att man ska testa dessa chokladrullar oavsett intolerans eller ej för de är så goda!!

Chokladrullar ca 15 st

1 dl boveteflingor
1 1/2 tsk kokosolja (kallpressad)
50 g mörk choklad av fin kvalitet (se efter socker, laktos innehåll)
12 st kärnfria dadlar
2 msk kokos
kokos eller sesamfrö att rulla i



1. Smält chokladen i mikro, 30 sekunder, eller över vattenbad. 

2. Blanda alla ingredienser i en skål och mixa med en stavmixer så dadlarna går sönder och det blir en smet. 

3.Rulla smeten till en avlång rulle och rulla denna i kokos eller sesamfrö, ställ att stelna i kylen.

4. Skär rundlar ca 0,5 cm breda och njut!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar