söndag 16 mars 2014

Äpple och mandelmassabullar

Saftiga och fräscha blir dessa bullar med fyllning av äpple och mandelmassa!



Äpple och mandelmassabullar, ca 24 st

50 g jäst för matbröd
½ dl vatten
100 g smält smör
4 dl mjölk
1 1/4 dl socker
½ tsk salt
1 ekologiskt ägg
7 dl vetemjöl special
7 dl vetemjöl

Fyllning
50 g smör
2 äpplen
4 msk rörsocker
75 g mandelmassa

Pensling
1 ägg
Rörsocker

1. Rör ut jästen i ljummet vattnet.

2. Smält smöret och tillsätt mjölken och värm till fingervarmt. Häll blandningen över jästen.

3. Tillsätt socker, salt, ägg och vetemjöl special och arbeta degen tills den är helt slät.

4. Tillsätt lite av vetemjölet i taget under tiden som degen bearbetas. Låt degen bearbetas 5-10 min tills den släpper bunken.

5. Låt degen jäsa under duk i ca 1 ½ timme, under tiden, riv mandelmassan och skala och riv äpplena i tunna skivor.

6. Kavla ut till två rektanglar, bred smör på degen, fördela hälften av mandelmassan och äpplena på varje rektangel och strö rörsocker över.

Sätt ugnen på 250 grader.

7. Rulla ihop och skär varje rulle i 12 bitar. Lägg bullarna i pappersformar och låt jäsa ca 30 min.

8. Pensla bullarna med ägg och strö rörsocker över.

9. Grädda i mitten av ugnen i 250 grader i 7-8 min. Låt svalna på galler.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar