torsdag 27 februari 2014

Citron brownies


Dessa lite sega citron brownies är väldigt mäktiga men härligt syrliga och goda. Receptet grundar sig på ett recept från Manuela Kjeilen men är lite omgjort av mig efter provbakning.

Citron brownies
Mjöl 170 g
Socker 340 g
1 1/2 tsk salt
230 g smör 
4 ägg
1/2 tsk bakpulver 
Saft av 1 citron
Skal av 2 citroner

Citronglasyr
150 g florsocker
3 msk citronsaft



1. Blanda vetemjöl, bakpulver, socker, salt och rumstempererat smör i en skål och rör om väl, jag brukar ta hjälp av en elvisp.

2. Rör samman ägg, citronsaft och rivet citronskal.

3. Häll äggblandningen i blandning nr 1 ovan och rör om ytterligare med elvispen på låg effekt i ca 30 sek tills allt blandats väl till en smet.

4. Bred ut smeten i en bakplåtsklädd ugnsform ca 20x30 cm.

5. Grädda i 175 g i ca 25-30 min i varmluftsugn.

Receptet går att dubblera för att göra en stor långpanna eller halvera för att göra i en mindre form.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar