tisdag 25 mars 2014

Citron och chokladkaka

Citron och chokladkaka på ett gammalt hederligt tigerkaka recept!
Citron är lite av min nya favorit, tycker det blir så gott när man lyckas balansera det med sötman i kakor. Citron och choklad mumsig kombo!
 



Citron och chokladkaka
 50 g smör
1 dl mjölk
2 ägg
2 dl Strösocker
3 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
2 tsk Vaniljsocker
Saften från 1/2 citron
Citronskal från 1 citron
1 msk kakao
smör och potatismjöl till formen


1. Smörj och "bröa" en form med potatismjölet. Sätt ugnen på 175 grader varmluft.

2. Smält smöret och låt det svalna.

3. Vispa ägg och socker pösigt. 
4. Blanda mjöl,vaniljsocker och bakpulver och rör ner i äggsmeten.

5. Tillsätt smöret och mjölken.

6. Häll 1/3 av smeten i en annan bunke och tillsätt kakao i 1/3 av smeten och citron och citronskalet i 2/3 av smeten i den andra bunken.

7. Häll 2/3 av sockerkakssmeten i formen och häll sedan på den mörka smeten och drag med en gaffel genom smeten så att den färdiga kakan får ett marmorerat utseende.

8. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 35 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar