söndag 14 december 2014

Pepparkakscheesecake med vit choklad

Pepparkakscheesecake med vit choklad, 12–14 bitar




Botten
ca 50 g Digestivekex
ca 200 g pepparkakor
80 g smör, smält

Fyllning
200 g färskost, t ex philadelphia
3 äggulor

1 tsk vaniljsocker

3 dl vispgrädde, vispad
150 g vit choklad, smält
3 äggvitor
Garnering½–1 apelsin, rivet skal
några pepparkakor


Sätt ugnen på 200 grader.

1. Krossa pepparkakorna till smulor och blanda dem med smöret. Tryck ut smuldegen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.

2. Grädda bottnen mitt i ugnen i 7–9 min. Låt den kallna helt.

3. Blanda färskost, äggulor, vaniljsocker, grädde och choklad.

4. Vispa äggvitorna till ett hårt skum och rör försiktigt ner dem i smeten.

5. Bred ut smeten på smulbottnen. Riv apelsinskalet och strö det på ytan. Låt kakan stå i frysen i några timmar. Ta fram den ca 20 min före servering. Dekorera med pepparkakor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar