Ljusa frukostfrallor, 30 st
Dessa är relativt enkla och snabba att göra och toppen att ta fram ur frysen och värma på så har man färska frallor till frukost!
2 dl mjölk
2 dl vatten
50
g jäst
2 ägg
100 g rumsvarmt smör
2 tsk salt
1 msk socker
14 dl vetemjöl
eller vetemjöl special
1. Värm mjölk och vatten fingervarmt, smula ner
jästen och låt jästen lösa sig.
2. Tärna det rumsvarma smöret och blanda ner,
tillsätt ägg, salt och socker samt till sist mjölet.
3. Arbeta degen blank och
smidig, låt den därefter jäsa ca 30 min.
4. Sätta ugnen på 225 g varmluft och ta upp degen och dela i 30 delar, forma
till bullar, knutar eller önskad form.
5. Lägg på bakplåtspapper att jäsa 45 min
eller till cirka dubbel storlek. Pensla bröden med uppvispat ägg och strö över
vallmofrön eller lätt krossade havregryn.
6. Grädda bröden i ca 8-10
min
Om du inte ska använda alla bröden direkt rekommenderas att frysa dem direkt
när de svalnat för att sedan ta fram dem och värma i ugnen på 75 g när de ska
ätas.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar