lördag 22 februari 2014

Jordgubbar i chokladkokos

Härligt enkel men väldigt god efterrätt eller tilltugg till fördrinken är jordgubbar doppade i choklad med kokos på. Kokosen ger ytterligare en smakbryrning och förhöjer enligt mig jordgubbssmaken.



Jordgubbar i chokladkokos
Jordgubbar
Mörk choklad minst 55%
Kokosflingor

1. Skölj jordgubbarna noga.ä och låt torka. Låt det gröna sitta kvar, då håller sig jordgubbarna längre, är lättare att hålla i och dekorativt.

2. Smält choklad i mikro eller över vattenbad. I mikro först 30 sek, rör om noga och därefter ca ytterligare 20 sek, värm inte förlänge då blir chokladen grynig. Om du smälter chokladen över vattenbad se till att det inte kommer vatten i chokladen, då skär den sig.

3. Ta en silikonpensel och pensla på chokladen.

4. Strö över kokos på alla sidor.

5. Ställ att svalna och torka.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar