fredag 4 mars 2016

Jordgubbskladdkaka

Kladdkaka som för tankarna till sommaren, använd frysta eller färska bär!

Jordgubbskladdkaka

150 g smör2 dl strösocker1 nypa salt1 msk vaniljsocker3 ägg2 ¾ dl vetemjöl
Garneringca 200 g jordgubbar ev. lite potatismjöl att rullar jordgubbarna i
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Ta bort den från värmen, låt svalna och tillsätt  resten av ingredienserna i kastrullen och rör ihop allt till en slät smet.
2. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter.
3. Dela jordgubbarna på mitten och lägg ut dem över hela smeten.
4. Grädda kakan mitt i ugnen i 25–30 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt den svalna i formen.
5. Pudra kakan med florsocker. Servera gärna med lättvispad grädde, glass eller vaniljkesella.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar