tisdag 8 april 2014

Kladdkakemuffins med havssalt och vit choklad gömma

Kladdkakemuffins ca 12 st

2 ägg
3 dl strösocker
125 g smör
2 1/2 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
4 msk kakao

Havssalt/Flingsalt
Vit choklad

Sätt ugnen på 175 grader varmluft.

1. Rör samman ägg och strösocker

2. Smält smöret, låt svalna och tillsätt till ägg och sockerblandningen, rör väl.

3. Blanda de torra ingredienserna och blanda sedan ner dem och rör samman till en smet.

4. Klicka ut i formar ca 2/3 del av formen ska vara fylld, stick ner en halv bit vit choklad i mitten av muffinsen och strössla lite havssalt på.

5. Sätt in i mitten av ugnen och grädda i 15-20 min (beroende på hur kladdiga du vill de ska vara). 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar