Vaniljbullar ca 18 st
½ msk stött kardemumma
½ msk stött kardemumma
3 dl mjölk
50 g jäst
1½ dl strösocker
½ tsk salt
150 g rumstempererat smör
1 ägg, ekologiskt
12 dl vetemjöl special
Marsankräm
1. Blanda kardemumma med mjölken och värm tills den är fingerljummen, 37 grader.
Marsankräm
1. Blanda kardemumma med mjölken och värm tills den är fingerljummen, 37 grader.
2. Smula ner jästen i en bunke och lös den med mjölken, strösocker, salt, smör och ägg.
3. Tillsätt lite vetemjöl i taget och arbeta samman till en smidig deg.
4. Jäs degen i bunke under bakduk till dubbel storlek i 45-60 minuter.
5. Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord och dela degen i 18 bitar, forma dem till runda bullar och lägg dem med skarven nedåt på en plåt med bakplåtspapper. Platta till dem lite och jäs under en bakduk till dubbel storlek i 45-60 minuter.
6. Sätt ugnen på 200 grader (varmluft).
7. Blanda marsankrämen enligt instruktion på förpackningen och låt stå i kylen. Fyll vaniljkrämen i en spritspåse, stick en small tyll/sprits i varje bulle och fyll dem med lite vaniljkräm.
8. Grädda bullarna gyllene i mitten av ugnen i 7-8 minuter och låt dem svalna något. Pensla bullarna med smält smör och rulla dem i strösocker, utan att det hamnar strösocker på vaniljkrämen i mitten.
7. Blanda marsankrämen enligt instruktion på förpackningen och låt stå i kylen. Fyll vaniljkrämen i en spritspåse, stick en small tyll/sprits i varje bulle och fyll dem med lite vaniljkräm.
8. Grädda bullarna gyllene i mitten av ugnen i 7-8 minuter och låt dem svalna något. Pensla bullarna med smält smör och rulla dem i strösocker, utan att det hamnar strösocker på vaniljkrämen i mitten.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar