Kolakakor ca 45 st
200 g smör
1 1/2 dl socker
1 msk ljus sirap
1 1/2 msk vaniljsocker
5 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1. Rör ihop smör, socker och sirap med en träsked eller i matbredare så det blir poröst.
200 g smör
1 1/2 dl socker
1 msk ljus sirap
1 1/2 msk vaniljsocker
5 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1. Rör ihop smör, socker och sirap med en träsked eller i matbredare så det blir poröst.
2. Tillsätt vaniljsocker, vetemjöl och bakpulver och rör degen slät. Ta hjälp av händerna att försiktigt knåda/trycka ihop degen om det är tungt att röra den slät.
3. Ta upp degen på lätt mjölat bakbord och dela i fyra delar. Rulla varje del plåtlång och lägg på bakpappersklädd plåt.
4. Grädda längderna i mitten av ugnen (de flyter ut lite) i 175 g i ca 15 min. Låt kakorna svalna lite och skär sedan sneda snittar medan kakorna fortfarande är ljumma.
3. Ta upp degen på lätt mjölat bakbord och dela i fyra delar. Rulla varje del plåtlång och lägg på bakpappersklädd plåt.
4. Grädda längderna i mitten av ugnen (de flyter ut lite) i 175 g i ca 15 min. Låt kakorna svalna lite och skär sedan sneda snittar medan kakorna fortfarande är ljumma.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar