Pepparkakscheesecake med vit choklad, 12–14 bitar
Botten
ca 50 g Digestivekex
ca 200 g pepparkakor
80 g smör, smält
Fyllning
200 g färskost, t ex philadelphia
3 äggulor
1 tsk vaniljsocker
3 dl vispgrädde, vispad
150 g vit choklad, smält
3 äggvitor
Garnering½–1 apelsin, rivet skal
några pepparkakor
Sätt ugnen på 200 grader.
1. Krossa pepparkakorna till smulor och blanda dem med smöret. Tryck ut smuldegen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
2. Grädda bottnen mitt i ugnen i 7–9 min. Låt den kallna helt.
3. Blanda färskost, äggulor, vaniljsocker, grädde och choklad.
4. Vispa äggvitorna till ett hårt skum och rör försiktigt ner dem i smeten.
5. Bred ut smeten på smulbottnen. Riv apelsinskalet och strö det på ytan. Låt kakan stå i frysen i några timmar. Ta fram den ca 20 min före servering. Dekorera med pepparkakor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar